Elektronic Arts voorspelt dat Battlefield 3 de snelst verkopende game is die ze tot nu toe hebben uitgebracht. Harde cijfers zijn er nog niet maar na intern onderzoek verwachten ze 5 miljoen Battlefield 3 games verkocht te hebben. De uitgever heeft in totaal 10 miljoen exemplaren laten maken.

De shooter Battlefield 3, die sinds 28 oktober te koop is, is waarschijnlijk de snelst verkopende game van Elektronic Arts ooit, zo meldt de uitgever. De 5 miljoen verkochte exemplaren zijn gebaseerd op interne schattingen. Hoe EA precies tot dit getal is gekomen heeft het niet laten weten. Of Battlefield 3 inderdaad de snelst verkopende game is zal pas definitief blijken als de verkoopcijfers bekend worden.

Het succes van de game zou mede te danken zijn aan de hoge scores die de game kreeg van reviewers. Hiermee werd er een hoge interesse en verwachting gecreëerd. Concurrent Activision brengt over een week het vergelijkbare spel Call of Duty: Modern Warfare 3 op de markt.

Afgelopen weekend kampte EA met problemen van de servers die het multiplayer gedeelte van de game hosten. De uitgever heeft laten weten dat na schatting slechts 1,1 procent van gamers last ondervonden van dit probleem.

Of de pc-game in een later stadium ook zal worden aangeboden via Steam is nog onbekend. EA en Valve zouden in onderhandeling zijn over de pc-versie van de shooter. De pc-versie is nu enkel nog beschikbaar bij de Steam concurrent Origin die eerder dit jaar door EA werd geïntroduceerd. Over deze client is er in Duitsland ophef ontstaan. Na verluidt zou Origin meer doen dan nodig is voor een gameclient. Of er sprake is van spyware is nog onduidelijk. Wel lijkt het erop dat de client meer bijhoudt dan noodzakelijk is.