1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor veel fanatieke gamers zal het misschien moeilijk te geloven zijn maar Duke Nukem Forever heeft na jaren van ontwikkeling nu dan eindelijk toch de gouden status bereikt. De game is nu naar 15 jaar ontwikkelen toch echt klaar.

Het lijkt na bijna 15 jaar van ontwikkeling erg moeilijk om te geloven maar 2K Games heeft aangegeven dat Duke Nukem Forever dan eindelijk klaar is. Dit betekent dat de game nu door kan naar de fabrieken om gedrukt te worden en vervolgens naar de winkels verscheept te worden. Het lijkt erop dat de releasedatum van 10 juni zonder moeite zal worden gehaald. Iets waar menig fan eerder nog aan twijfelde.

Toen het spel met daarin als hoofdrol de gespierde klerenkast in 1997 werd aangekondigd had niemand verwacht dat de ontwikkeling van deze game zo veel moeite zou kosten. De ontwikkelaar achter het spel kende veel tegenslagen en op een gegeven moment werd er zelfs geen toekomst meer in Duke Nukem gezien. Dit bleef zo tot er in 2010 weer leven in het spel werd geblazen. Ontwikkelaar Gearbox koos ervoor om de franchise over te kopen en de game dan toch te gaan maken. Het resultaat hiervan zal vanaf 10 juni in de winkels liggen. Hoe dan ook zullen de verwachtingen van deze game erg hoog zijn, zeker gezien die zolang in ontwikkeling is geweest. Nu maar hopen dat ze het ook waar kunnen maken.