2min

De internetbeldienst Skype is momenteel niet beschikbaar, de dienst kampt met een grote storing. De website van Skype is wel bereikbaar al moet je het soms meerdere keren proberen. De grootste storing is met het programma zelf, veel gebruikers hebben problemen bij het inloggen en het bellen.

De storing waar Skype momenteel last van heeft geldt voor alle platformen, zowel op Windows, Linux, Mac OS X als op de mobiele versies van Skype kunnen de problemen zich voordoen.

Gebruikers laten op Twitter weten dat de applicatie vastloopt en vervolgens moet worden beëindigt, het daarna opnieuw opstarten van de applicatie werkt vervolgens niet. Skype heeft laten weten de storing momenteel te onderzoeken en weet nog niet wanneer de problemen zijn verholpen.

Wel heeft het voor gebruikers van Windows XP en Windows 7 die echt niet zonder Skype kunnen een tijdelijke oplossing gepubliceerd. Zij moeten het bestandje shared.xml verwijderen of daarmee alle problemen zijn opgelost en men meteen weer kan bellen is nog onduidelijk, Skype meldt het momenteel als tijdelijke oplossing totdat ze de problemen verder hebben onderzocht.

In december had Skype ook al problemen om de dienst beschikbaar te houden, toen duurde de storing uiteindelijk iets meer dan 24 uur voordat iedereen weer gebruik kon maken van het programma en met elkaar kon bellen. De dienst groeit nog steeds in populariteit en bereikde eind vorig jaar een mijlpaal toen 25 miljoen mensen tegelijk gebruik maakte van de applicatie, inmiddels heeft Skype meer dan 600 miljoen geregistreerde gebruikers.

Vorige week werd bekend dat Microsoft 8,5 miljard dollar neerlegt om Skype over te nemen. Skype zal daarmee niet gaan verdwijnen maar wel worden geïntegreerd in diverse platformen van Microsoft zoals Xbox Live en Windows Live.