1 min

Skype kampt opnieuw met problemen. Sinds dinsdagmiddag is het, net zoals vorige week, niet mogelijk om in te loggen voor sommige gebruikers. Skype tast momenteel nog in het duister en is onderzoek aan het doen naar de oorzaak van de problemen.

Op haar Twitter-pagina bevestigt Skype de problemen en zegt dat ze hard op zoek te zijn naar de oorzaak en te werken aan een oplossing. Het zou slechts een kleine groep mensen betreffen die hinder ondervinden van de storing. Ze hopen op korte termijn met meer details te kunnen komen.

Uit een kleine poll van Techradar.com onder Twitter-vrienden zou blijken dat het niet om ‘een kleine groep’ mensen gaat die last hebben van de storing. Gebruikers uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Korea kunnen momenteel niet via Skype bellen.

Bijna twee weken geleden had Skype ook al te kampen met een wereldwijde storing. Net als de vorige keer kunnen gebruikers ook ditmaal niet inloggen om te bellen. Skype kwam toen met een tijdelijke oplossing: gebruikers moesten het shared.xml-bestand verwijderen en Skype herstarten. Maar deze oplossing schijnt ditmaal niet de problemen te kunnen verhelpen.

Diverse Twitteraars geven Microsoft de schuld van de problemen. Begin mei nam de computergigant Skype over voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. De kans dat de schuld ook daadwerkelijk bij Microsoft ligt is bijzonder klein, gezien een overname vaak maanden in beslag neemt om te worden afgerond.