1 min

Na de wereldwijde storing van gisteren raadt Skype haar gebruikers aan om het internetbelprogramma te updaten. Deze update zou alle problemen die gisteren ontstonden moeten verhelpen, de Skype update voor Mac OS X is alleen nog niet beschikbaar maar zal snel volgen.

De storing die zich afgelopen donderdag wereldwijd voordeed trof een nog onbekend aantal gebruikers. De grootste problemen deden zich voor bij het inloggen in het programma. Dit was voor veel gebruikers onmogelijk. De storing beperkte zich niet tot één platform en had betrekking op Windows, Linux en Mac OS X. Echter werd er voor gebruikers van Windows XP en Windows 7 een tijdelijke oplossing gepubliceerd. Door het verwijderen van het bestand Shared.xml werden de problemen opgelost.

In een verklaring laat Skype weten dat het problemen vrij technisch in elkaar zit en dat zij hard bezig is om met een goede oplossing te komen. Inmiddels is de oplossing voor Windows computers al beschikbaar. Skype biedt haar Windows-gebruikers een update aan die alle problemen zal verhelpen. Mac-gebruikers kunnen later vandaag nog een update verwachten. Wanneer en of er ook een Linux update beschikbaar komt is nog onduidelijk, hetzelfde geldt voor de mobiele versies van Skype.