2min

Het internet kent momenteel een zogenaamde knop invasie. Elke sociale website heeft inmiddels knoppen welke andere uitgevers op hun website kunnen plaatsen om sociale media nog beter te integreren. Twitter voegt daar nu de Follow knop aan toe.

Uiteraard is Twitter al actief op miljoenen websites met haar Tweet knop waarmee je zeer makkelijk en snel een Tweet kan plaatsen. Daar wordt nu dus de Follow knop aan toegevoegd. Wat deze knop doet is eigenlijk niet meer dan de gebruiker die achter de knop zit te volgen.

Het is eigenlijk net zoiets als wat Techzine doet rechtsboven aan de pagina met het Twitter icoon. Als je daarop klikt wordt je in het geval van Techzine naar de Twitterpagina van Techzine gestuurd waar je vervolgens Techzine kan volgen. Die tussenstap wordt met de Follow knop van Twitter er tussen uitgehaald. Met één druk op de knop volg je dan de voorgedefinieerde gebruiker.

De Tweet knop is dus om zaken te delen met de mensen die je volgen en de Follow knop is om een link te leggen met een andere gebruiker zodat jij die volgt. Als je op de knop drukt moet je uiteraard wel zijn ingelogd bij Twitter wil dit ook werken.

Twitter probeert op deze manier de sociale strategie nog wat verder te verbreden en ervoor te zorgen dat nog meer mensen elkaar gaan volgen. Uiteindelijk kan dat weer voordelen hebben voor toekomstige Twitter diensten.
Twitter heeft 50 druk bezochte internetsites zover gekregen om deze Follow knop meteen te plaatsen. Onder deze websites vallen onder andere: AOL.com, About.me, Huffington Post, IMDb, MTV.com, Lady Gaga’s website, Jennifer Lopez’s website en nog vele andere.

Hoe ziet de Follow knop er dan precies uit? Dat laten we hieronder zien! Je eigen Follow knop maken kan hier!