1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Door een netwerkstoring bij ING kunnen klanten al enkele uren niet internetbankieren. Inmiddels kan je wel weer inloggen en je bankrekening inzien, maar geen transacties uitvoeren.

Aan het eind van de ochtend trof een netwerkstoring de website van ING. "Eerst was het zo dat een gedeelte van onze klanten geen gegevens kon raadplegen en niet kon internetbankieren", zegt een woordvoerder van ING.

In reactie daarop besloot de bank om bepaalde servers opnieuw te starten in de hoop de problemen op te lossen. De online diensten van ING waren als gevolg daarvan enkele uren niet toegankelijk voor klanten. Inmiddels kunnen veel klanten wel gewoon weer inloggen maar is het doen van transacties nog steeds onmogelijk. De woordvoerder biedt namens de ING zijn excuses aan voor het ongemak.

De problemen zouden op dit moment opgelost moeten zijn, maar er zijn verschillende mensen die via Twitter klagen dat ze weliswaar kunnen inloggen, maar nog steeds geen geld kunnen overmaken. Ook het doen van iDeal betalingen via de ING is op dit moment onmogelijk, hierdoor lopen vooral de webwinkels weer flink wat inkomsten mis.