1 min

Welingelichte bronnen bij Rockstar Games zeggen dat Grand Theft Auto (GTA) V in een vergevorderd stadium is. Hoogstwaarschijnlijk zal de opvolger van Liberty City volgend jaar al te koop zijn.

Welgeïnformeerde bronnen bevestigen tegenover Gamespot dat ze achter de schermen bij gamedeveloper Rockstar Games "goed op weg" zijn met de opvolger van het succesvolle GTA IV Liberty City. Op het moment zijn de developers bezig met de laatste details, zoals de minigames. De verwachting is dan ook dat de game in 2012 zal verschijnen. Meer informatie wilden de bronnen niet kwijt tegenover Gamespot.

Waar de nieuwe game zal plaatsvinden is nog onbekend. Wel is bekend dat er enkele maanden geleden vacatures zijn uitgeschreven om teksten in te spreken, vermoedelijk was dat voor deze game. Volgens deze vacatureomschrijvingen zou het best wel eens mogelijk kunnen zijn dat GTA V, evenals het derde deel San Andreas, zich zal afspelen in en rond Los Santos en Vinewood. Dit zijn de GTA-varianten op Los Angeles en Hollywood.

De makers hopen met de nieuwe game opnieuw alle verkooprecords te breken. Afgelopen maart stond de teller op bijna 20 miljoen verkochte exemplaren voor GTA IV Liberty City, waarmee het een van de best verkochte games aller tijden is. Ook GTA San Andreas deed het zeker niet slecht met meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.