Opnieuw gaan er geruchten rond over het verschijnen van GTA V, de nieuwe en langverwachte game uit de GTA-reeks. Alex O’Dwyer, een medewerker bij het Schotse Rockstar North, heeft op zijn LinkedIn-pagina en curriculum vitae oktober 2012 als lanceringsdatum genoemd voor GTA V. Inmiddels heeft hij deze informatie verwijderd.

O’Dwyer werkt sinds februari dit jaar als animator bij het Schotse Rockstar North Studio. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en animaties van de hoofdpersonages.

Aangezien de informatie over de lanceringsdatum afkomstig is van een medewerker van de game ontwikkelaar die het spel maakt, mag verwacht worden dat de geruchten een kern van waarheid bevatten. Ook de verwijdering van de genoemde datum doet de geruchten eerder versterken dan afzwakken. Zowel O’Dwyer als Rockstar North hebben nog niet gereageerd op de speculaties.

Sinds de eerste aankondiging van de nieuwe GTA-game worden verschillende data genoemd waarop de nieuwe game in de schappen zal liggen. Vorig jaar augustus wist het Britse blad Metro te melden dat GTA V waarschijnlijk in april 2012 op de markt zou verschijnen. Dat gerucht kunnen we inmiddels wel met vrij grote zekerheid wegstrepen. Medewerkers van een grote entertainmentketen wisten onlangs te vertellen dat Rockstar Games mei 2013 als lanceringsdatum noemde. Deze datum zou best wel eens overeen kunnen komen met de werkelijkheid, aangezien Rockstar Games nooit meerdere grote titels in één jaar lanceert. Omdat Max Payne 3 voor volgende maand gepland staat, zou het best wel eens kunnen dat GTA V tot 2013 op zich zal laten wachten.

November vorig jaar verschenen de eerste beelden van GTA V online. In de clip beloofde de hoofdrolspeler zijn leven te beteren. "Maar ach, je weet hoe dat gaat…..", zo vervolgde hij. Rockstar Games kondigde onlangs aan dat het niet meer details zal prijsgeven over de game.