Techzine berichtte al eerder dat GTA V, de opvolger van Liberty City, hoogstwaarschijnlijk in 2012 op de markt verschijnt. De Britse nieuwskrant Metro is iets nauwkeuriger in haar voorspelling: volgens de krant zal GTA V volgend jaar april in de schappen van de winkels liggen.

Zowel Rockstar Games als Take-Two Interactive, uitgever en eigenaar van Rockstar Games, hebben tot op heden nog niet publiekelijk gereageerd op geruchten rond de lanceerdatum van GTA V. Metro zegt een investeerder te hebben gesproken die aan Take-Two Interactive heeft gevraagd wanneer ze de nieuwe game gaan aankondigen, daarop vertelden ze hem dat alle nieuwe games worden aangekondigt aan het begin van het nieuwe fiscale jaar. Het nieuwe fiscale jaar van Take Two begint volgend jaar april.

Investeerders vermoeden dat Take-Two Interactive bij de aankondiging de game snel zal lanceren. Zij zijn namelijk bang dat de game developer volgend jaar geen wist zal maken, als GTA V niet begin 2012 op de markt komt. Oorzaak van deze vrees is de slechte ontvangst van Duke Nukem Forever, een titel waar gamers 14 jaar vol spanning op hadden gewacht maar enorm tegenviel.

De game developer daarentegen is een stuk optimistischer: spellen zoals BioShock Infinite, Borderlanders 2 en Spec Ops: The Line zullen volgens Take-Two Interactive voldoende winst genereren. Volgens de makers zal de nieuwe GTA tussen de 18 en 24 miljoen keer over de toonbank gaan. Als dat zo zou zijn zal de game alle verkooprecords breken.

GTA is de laatste paar dagen wel vaker in het nieuws geweest. Volgens sommige media zoals The Evening Standard suggereren dat GTA als voorbeeld heeft geïnspireerd voor de rellen in Londen. "Toen ik jong was hadden we alleen maar Pacman en bordspellen. Tegenwoordig spelen jongeren GTA en willen het leven leiden uit deze game", schrijft de krant. GTA is inderdaad een gewelddadig spel maar rellen starten en brandstichten komt in geen van de GTA-spellen voor. Waarschijnlijk wilde deze krant iets of iemand de schuld geven voor de rellen.