1 min

George ‘Geohot’ Hotz, de man die verantwoordelijk is voor het hacken van de beveiliging van de iPhone en de PlayStation 3, heeft een baan aangeboden gekregen bij Facebook. Hij zou sinds mei 2011 aan het werk zijn als project developer.

Gabe Rivera, een medewerker van Techmeme, zag dat Hotz aan zijn Facebook vrienden vertelde dat hij sinds kort een baan heeft bij Facebook. Hij zou daar al vanaf mei werken als project developer. Waar Hotz zich precies mee bezig houdt is niet bekend. Volgens geruchten zou de man werken aan iOS-apps en het iPad-project van Facebook.

De 21-jarige Hotz kreeg zijn reputatie door in 2007 de iPhone te jailbreaken. Door het kraken van de bootloader kreeg Hotz het voor elkaar om de AT&T-beveiliging te omzeilen. Hiervoor kreeg Hotz een nieuwe Nissan 350Z Roadster en drie nieuwe 8GB-iPhones.

Daarna richtte de hacker zich op Sony PlayStation. Ook hier slaagde hij erin de beveiliging te omzeilen. Hierdoor zou het mogelijk kunnen worden om illegaal gekopieerde games op de PlayStation 3 te spelen. Dit resulteerde in een aanklacht van Sony. Hotz koos eieren voor zijn geld en trof een schikking met Sony.