1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een gezamenlijke verklaring hebben Sony en hacker George Hotz bekend gemaakt dat zij tot een schikking zijn gekomen. Daarnaast zijn ook de aanklachten tegen de leden van failOverflow ingetrokken.

De schikking tussen de twee partijen houdt in dat Sony haar aanklacht laat vallen. George Hotz heeft op zijn beurt ermee ingestemd dat hij zich niet meer bezig zal houden met het hacken van bestaande en nieuwe PlayStation-modellen en het verspreiden van de bijbehorende tools. Hotz werd eerder dit jaar aangeklaagd nadat hij de rootkey van de PlayStation 3 openbaar maakte.

Het openbaar maken van deze rootkey was volgens Sony een schending van auteursrecht en contractbreuk van de gebruikersovereenkomst van het PlayStation Network. Echter was dit volgens Hotz niet het geval en heeft hij volgens eigen zeggen nooit gebruik gemaakt van het PlayStation Network en is hij dus ook niet akkoord gegaan met elke vorm van overeenkomst.

Het leek er lang op dat het een lange en slepende rechtszaak werd maar deze komt nu eerder dan verwacht aan zijn einde. Eerder deze week laaide de zaak weer op nadat Anonymous er zich mee ging bemoeien. Deze haalde het PlayStation Network offline in de strijd tegen Sony. Echter staakten zij deze actie al snel weer. De gamers werden namelijk het meest getroffen door deze aanval en niet Sony. Hacker George Hotz riep in een blogpost op tot een boycot van Sony-producten.