Geohot ontvangt veel donaties in strijd tegen Sony

Hacker Geohot heeft een groot aantal donaties ontvangen nadat hij de wereld om hulp vroeg. Hij wil namelijk, wanneer het proces begint, Sony het vuur zo veel mogelijk aan de schenen leggen. Alleen heeft hij hier wel geld voor nodig.

Hacker George "Geohot" Hotz zal het niet makkelijk gaan krijgen in de rechtzaak die Sony tegen hem aanspande, wegens het hacken van de PlayStation 3. Om zo goed mogelijk ten tonele te kunnen verschijnen, heeft Hotz afgelopen week hulp gevraagd aan de wereld. Dit deed hij omdat zijn geld namelijk zo goed als op is. En om een grootmacht als Sony te kunnen bestrijden, heb je best wat centen nodig. Hotz wil de beste advocaten om zich heen hebben en heeft daarom een fonds opgericht. Uit alle hoeken van de wereld ontving de hacker donaties en het gerucht gaat dat Hotz daarnaast nog een rijke en vrijgevige vriend aan zijn zijde heeft die ook een grote donatie deed.

Geohot ontvangt veel donaties in strijd tegen Sony
Volgens de hacker gaat het Sony niet om de piraterij maar om een boodschap af te geven. Deze boodschap zou volgens George Hotz zijn "dat er niet te sollen valt met Sony". Volgens Hotz kan hij via de donaties de beste advocaten in het vak inhuren en daarmee Sony tot een halt roepen. Hotz is van mening wanneer de consument een product heeft gekocht, hij er mee mag doen wat wij wil aangezien het zijn eigendom is. Als de consument behoefte heeft om het product te modificeren, te jailbreaken of te hacken, dan mag hij dat volgens Hotz.

Wanneer Sony zou willen schikken in de rechtzaak, heeft Hotz zijn lijst met eisen al klaar liggen. Zo zou hij het OtherOS terug op de PlayStation 3 willen en een publiekelijk excuus van Sony. Daartegenover stelt de hacker bereidt te zijn om een deel van zijn kennis te delen om er zo samen met Sony voor te zorgen dat nieuwe firmwares niet meer te kraken zijn.

Met deze nieuwe kapitaal injectie voor Hotz en alle nieuwe media aandacht, krijgt Sony misschien wel een zwaardere tegenstander dan waar zij oorspronkelijk op hadden gerekend.

Bron:Arstechnica