2min

Chrome, de webbrowser van Google, weet zijn populariteit nog verder te vergroten. Op dit moment heeft Google een marktaandeel van twintig procent in handen en volgens berekeningen van Royal Pingdom zal Chrome eind 2012 Internet Explorer hebben ingehaald als meestgebruikte webbrowser.

Het lijkt haast wel alsof Google Chrome alleen maar kan groeien. Bij ons in Nederland verdubbelde Chrome het afgelopen jaar bijna zijn aandeel op de webbrowsermarkt, maar ook buiten Nederland doet de webbrowser het ontzettend goed. In een jaar tijd groeide het aandeel van Google Chrome wereldwijd van 9,24 procent naar 20,65 procent.

Als Google Chrome op dit tempo blijft groeien, haalt het Internet Explorer en Mozilla Firefox binnen een jaar in. In november 2011 zal Chrome met de huidge groei Firefox passeren en in juni 2012 Internet Explorer. Over anderhalf jaar zal het marktaandeel van Chrome boven de 50 procent liggen.

Internet Explorer is al jarenlang de meestgebruikte webbrowser, maar de kans is groot dat het deze titel volgend jaar zal moeten opgeven. Google Chrome staat momenteel op de derde plaats van meest gebruikte webbrowsers. Internet Explorer en Mozilla Firefox lijden enorm onder het succes van Google Chrome. Het aandeel van de browser van Microsoft daalde het afgelopen jaar van 52,86 procent naar 43,58 procent. Het aandeel van Mozilla Firefox nam af met bijna 3 procentpunt.

Google Chrome had zestien maanden nodig om de eerste vijf procent op de browsermarkt te bereiken. Na twee jaar had het tien procent van de markt in handen. De volgende tien procent werd in slechts tien maanden gehaald. "Het wordt erg interessant om te zien hoe Mozilla of Microsoft zal proberen om de huidige trend te breken", schrijft Royal Pingdom.