2min

In navolging van UPC stapt ook Ziggo in mobiel internet toegang. Ziggo is hiervoor een samenwerking aangegaan met KPN, op termijn wil Ziggo ook mobiele telefonie en mobiele televisie gaan aanbieden. Vanaf vandaag kan men mobiel internet via Ziggo afnemen.

Ziggo laat in een persbericht weten dat Ziggo zich blijft concentreren op diensten in de huiskamer maar dat klanten steeds vaker ook op andere plekken online willen zijn. Het bedrijf wil daar dan ook diensten voor aanbieden.

Ziggo biedt op dit moment alleen nog mobiel internet aan voor laptops en tablets. Mobiel bellen en internet voor smartphones biedt Ziggo op dit moment nog niet aan, iets wat in de toekomst wel mogelijk moet gaan worden. Mobiel internet op tablets en laptops is wel al per direct beschikbaar.

Ziggo biedt abonnementen verschillende abonnementen aan. Het goedkoopste abonnement is 19,95 euro per maand voor een bundel van 500MB met een snelheid van 3,6 Mbps, gevolgd door een abonnement van 29,95 per maand voor een bundel van 2 GB met een snelheid van 7,2 Mbps. Het duurste abonnement is 44,95 euro per maand voor een bundel van 5 GB en wederom een snelheid van 7,2 Mbps. Daarnaast moet de klant nog een USB-modem aanschaffen voor 45 euro en dient er 9,50 euro aan aansluitkosten betaald te worden. Erg goedkoop is het mobiele internet dus nog niet.

UPC ging Ziggo enkele weken geleden al voor, zij leveren mobiel internet via het netwerk van Vodafone. Uiteindelijk willen zowel Ziggo als UPC volledig actief worden in de wereld van mobiele communicatie. Hiervoor hebben de bedrijven samen al een 20 Mhz frequentie gekocht op een overheidsveiling in 2010. Begin 2012 zal er een nieuwe veiling plaatsvinden en zullen de bedrijven wederom gezamenlijk proberen een extra mobiele frequentie te bemachtigen. De 20 Mhz frequentie die de bedrijven nu al in handen hebben is momenteel nog niet gereed voor gebruik, wanneer de bedrijven deze in gebruik gaan nemen is ook nog niet bekend.