2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ziggo heeft aangekondigd dat het als virtuele operator mobiele telefoon gaat aanbieden. Het gaat dit waarschijnlijk doen via het netwerk van Vodafone.

Het kabelbedrijf Ziggo gaat nog dit jaar de markt op met een aanbod van mobiele telefonie en data. Het wordt dan een virtuele provider. Eerder had Ziggo plannen voor een eigen netwerk, maar het liet vorig jaar al weten dat dat niet door ging. Dit ondanks dat er al geboden was op de frequentieveiling. Hierdoor heeft Ziggo wat frequenties in de 2,6 GHz-band en heeft het nu een LTE-netwerk van 3 masten.

In eerste instantie zal het alleen voor Ziggo-klanten mogelijk zijn een abonnement te nemen op de nieuwe mobiele dienst. De klanten kunnen dan een quadpaypakket afnemen: tv, vaste telefonie, internet en mobiel. De prijzen en voorwaarden van de nieuwe abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt.

Wel is duidelijk dat klanten van Ziggo met een mobiel abonnement ook de WiFi-hotspots van de provider kunnen gebruiken om daarop te surfen. Deze WiFi-hotspots zijn opgezet in de routers van de Ziggo-klanten. Elke Ziggo-klant kan deze hotspot overigens uitschakelen, maar dan krijgt deze ook geen toegang tot de andere hotspots van de Ziggo-klanten, anders wel.

Wanneer de verkoop van de mobiele abonnementen door Ziggo gaat beginnen, is nog niet duidelijk.

Er komt overigens ook een samenwerking met UPC aan. Deze samenwerking zou inhouden dat klanten van Ziggo ook kunnen internetten via hotspots van UPC en andersom. Naar verwachting wil UPC ook weer terug op de mobiele markt, terwijl het die in 2009 nog verliet.