2min

Apple zal in het 1e kwartaal van 2012 de iPad 3 op de markt gaan brengen. Apple lijkt hiermee de update-cycle van 1 jaar te gaan verbreken, door eerder de nieuwe iPad op de markt te brengen. De iPad 3 zal ook weer een stap voorwaarts zijn in de tabletmarkt, men verwacht namelijk dat de iPad 3 over een scherm zal beschikken met een resolutie van 2048×1536 pixels.

Dit meldt de Wall Street Journal vandaag op haar website op basis van anonieme bronnen. Eerder deze week kwam ook al het nieuws dat de iPad 3 lancering voor dit jaar van de baan was en deze was uitgesteld naar 2012.

Apple zelf zwijgt zoals gewoonlijk in alle toonaarde, het is ook niet duidelijk waarom Apple zo snel met een nieuwe iPad zou willen komen. De meest voor de hand liggende reden is om de concurrentie op de tabletmarkt wederom een stap voor te zijn. Wellicht hoopt Apple daarmee ook in 2012 marktleider te blijven op de tabletmarkt. In 2011 zal Apple waarschijnlijk uitkomen op een marktaandeel van 61 procent maar er is onder analisten weinig twijfel dat dit in 2012 minder zal worden. De grote vraag is dan ook hoeveel en of de lancering van een iPad 3 dit kan voorkomen.

Apple zou naar verluidt inmiddels alle onderdelen voor de iPad 3 in bestelling hebben staan. Waaronder ook het scherm met de hoge resolutie en de nieuwe chips. Als we alle geruchten op een rij zetten dan zal TSMC waarschijnlijk de nieuwe A6-chip gaan maken en Sharp of LG zullen hoogstwaarschijnlijk het touchscreen voor hun rekening nemen. Mocht deze partijen hier niet toe in staat zijn dan kan Apple alleen nog terugvallen op Samsung, het bedrijf waar het nu vaker mee in de rechtzaal staat dan spreekt voor nieuwe bestellingen.

In oktober zou worden gestart met de testproductie van de eerste iPad 3 exemplaren, zodra deze door de keuring van Apple zijn gekomen zou worden gestart met de massaproductie. De productie van de iPad 3 zal worden gedaan door Hon Hai Precision Industry. Op dit moment zou Apple naar verluidt al genoeg onderdelen in huis hebben voor 1,5 miljoen iPad 3’s.