2min

Goed nieuws voor degenen die vol spanning op de opvolger van de iPad 2 wachten: volgens de laatste geruchten zal Apple deze nieuwe tablet op 24 februari lanceren, de verjaardag van de overleden oud-topman Steve Jobs.

Het gerucht is afkomstig van de Chinese nieuwskrant Economic Daily News. De krant zegt het verhaal gehoord te hebben van diverse bronnen in de keten van toeleveranciers. Om ervoor te zorgen dat alles op tijd gereed is voor de lancering zouden medewerkers vele overuren moeten maken en zodoende nauwelijks aan vakantie toekomen.

Geruchten over de iPad 3 doen al geruime tijd de ronde. Begin november doken de eerste verhalen op over de nieuwe tablet. Volgens anonieme bronnen zullen we nog tot het derde kwartaal van 2012 moeten wachten op de iPad 3. Volgens dezelfde bronnen verschijnt er in het eerste kwartaal eveneens een nieuwe tablet van Apple: de iPad 2S. Deze tablet zou hetzelfde design hebben als de iPad 2, maar dan nog dunner en met verbeterde accu.

Ook gaan er de laatste tijd hardnekkige geruchten de ronde dat Apple volgend jaar een iPad Mini zal leveren: een tablet met een scherm niet groter dan 7,85 inch. Hoewel Jobs altijd zijn afschuw heeft uitgesproken over deze kleine tablets, zou Apple een andere koers willen varen om te concurreren met onder meer Amazon en Barnes & Noble.

Als alle geruchten kloppen zal Apple volgend jaar dus met drie nieuwe tablets op de proppen komen. Dat klinkt nogal ongeloofwaardig in onze ogen: Tot nu toe lanceerde Apple nooit meer dan één tablet per jaar. Het zou opmerkelijk zijn als het bedrijf ineens besluit om maar liefst drie tablets kort na elkaar te lanceren. De kans is dus groot dat we de verhalen met een flinke korrel zout kunnen nemen.