2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Opnieuw duiken er geruchten op over de lancering van de iPad 3. Volgens Chinese bronnen hebben de Aziatische bedrijven Pegatron en Foxconn een begin gemaakt aan de productie van Apple’s nieuwste tablet. Volgens dezelfde bronnen zou de iPad 3 dan begin maart in de winkels liggen.

De Chinese bronnen zeggen dat Pegatron 85 procent van de iPad 3-productie voor zijn rekening zal nemen. Foxconn strijkt de overige 15 procent op. Volgens iPadClub komen deze verhoudingen overeen met de huidige productieverdeling van de iPhone 4S.

De laatste paar maanden gaan er veel geruchten de ronde over het verschijnen van de opvolger van de populaire iPad 2. In november waren er geluiden te horen dat Apple zowel in het eerste als het derde kwartaal een nieuwe tablet zal onthullen. De eerste tablet zou niet meer zijn dan een geüpdate versie van de huidige iPad 2. In het derde kwartaal zou de iPad 3 zijn grote opwachting maken. Tevens doen er al enige tijd geruchten de ronde dat Apple een kleinere tablet van 7,85 inch op de markt wil brengen: de iPad Mini.

Een Chinese krant zei eind december van diverse bronnen in de keten van toeleveranciers gehoord te hebben dat Apple in februari de iPad 3 lanceert. Gisteren schreef Techzine nog dat een blogger van iLounge de iPad 3 voor aanvang van de CES-beurs had gezien en vastgehouden. Volgens hem ziet de iPad 3 er van de buitenkant precies hetzelfde uit als de iPad 2. Wel zou het een beter scherm krijgen en 1 mm dikker zijn dan zijn voorganger.

Ons advies: neem deze geruchten niet al serieus en wacht geduldig af tot Apple de iPad 3 daadwerkelijk toont. Tot die tijd kunnen we alleen speculeren over de komst van de iPad 3 of andere tablets van Apple.