Vanaf vandaag is het eenvoudiger om je vrienden op Facebook in te delen in groepen. Hierdoor is het mogelijk om specifieke informatie te zien zoals statusupdates en berichten per groep. Deze nieuwe functie genaamd ‘Smart List’ wordt automatisch gegenereerd. De smartlist bestaan standaard uit werk, school, familie en woonplaats. Ook is het mogelijk om de lijst automatisch aan te passen.

Deze functie bestond al bij Facebook, maar was voor de gebruiker tijdrovend en onoverzichtelijk. Facebook heeft hiermee zijn dienst versimpeld.

"Voeg je beste vrienden toe aan je Close Friends List en je zult al hun berichten direct zien in je Nieuwsoverzicht", aldus Facebook in een verklaring. "Je kunt ook notificaties ontvangen als ze een update plaatsen zodat je niets belangrijks mist."

Bij elke update is aan te geven welke groep de nieuwe informatie mag zien. Ook is in te stellen welke groep standaard de Facebook-updates te zien krijgt.

Met deze nieuwe functie speelt Facebook in op Google+, het nieuwe sociale netwerk van Google. Het delen van informatie met specifieke groepen vrienden was waarmee Google+ zich het meest onderscheidde van de concurrentie. Het nadeel van Facebook is dat niet elke Facebook-vriend in een automatisch in een groep wordt geplaatst en dat er genoeg vrienden overblijven die de gebruiker handmatig moet gaan sorteren.