2min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook heeft aangekondigd dat er een nieuwe dienst wordt uitgerold, waarbij gebruikers kunnen zien wie van hun vrienden zich in de buurt bevindt. Gebruik van de dienst is optioneel.

Nearby Friends laat gebruikers zien welke bevriende Facebook-gebruikers zich fysiek in de buurt bevinden. Het gebruik van Nearby Friends is echter optioneel en moet eerst ingeschakeld worden in de Meer-sectie van de Facebook-app.

Als dat eenmaal gebeurd is, kunnen gebruikers van hun contacten zien in welke stad en buurt ze zich bevinden, alsook hoe groot de afstand tussen hen bij benadering is. De precieze locatie wordt niet getoond om enige privacy te bewaren. Als van bepaalde gebruikers wordt aangemerkt dat je dat wilt weten, wordt er een push-bericht ontvangen wanneer ze in de buurt zijn.

Andersom is Nearby Friends ook juist te gebruiken voor vrienden die aan een reis bezig zijn, waardoor je dus kan inzien waar op de wereld zij zich bevinden. Het idee daarachter is dat je ze suggesties kan geven van locaties waar ze naartoe zouden moeten gaan.

Gebruikers kunnen naast het inschakelen van de functie ook beperkingen opleggen van wie hun locatie mag inzien, bijvoorbeeld aan de hand van de groepen-functie van het sociale netwerk.

Momenteel werkt deze functionaliteit alleen op apparaten met Android en iOS. Zoals gewoonlijk rolt Facebook nieuwe functies gefaseerd uit, het kan dus zijn dat je Nearby Friends nog niet kunt gebruiken.