Zes jaar na de lancering van de website www.koninklijkhuis.nl is deze toe aan een vernieuwing. Een vernieuwing waar door de regering drie ton voor uit is getrokken.

Het gaat hier volgens de regering om een eenmalige uitgave waarbij de website grotendeels wordt vernieuwd en uitgebreid. De vernieuwde site zal volgens de gegevens aan het eind van dit jaar gelanceerd moeten worden. Wordt deze deadline niet gehaald zal deze lancering opschuiven naar de eerste maanden van 2012. Momenteel heeft de website een zeer statisch uiterlijk. In de lijn der verwachting ligt dat de nieuwe website een vergelijkbaar uiterlijk zal krijgen.

Iets minder als een derde van de kosten, 80.000 euro, zou volgens de Rijksvoorlichtingsdienst sowieso gemaakt worden. Het gaat hierbij om de kosten voor het maken van video’s en foto’s voor de website. Dit is iets wat volgens de Rijksvoorlichtingsdienst ook structureel in de begroting word opgenomen. Daarnaast is er 60.000 euro vrijgemaakt voor de verbetering van oude video’s over het Koninklijk Huis. De overige 160.000 euro zullen opgaan aan de vervanging van de website.