2min

Tags in dit artikel

, ,

De zeer grote toename van het aantal website op het internet bleef ook doorgaan in de laatste maand van het afgelopen jaar. Door deze toename kwamen er nog eens 5 miljoen extra websites bij, welke het totaal bracht bij meer dan 150 miljoen websites.

Volgens onderzoek van Netcraft zijn er in de maand december van het afgelopen jaar 5,4 miljoen websites bijgekomen, wat het totaal aan websites bracht op 155.230.051 aan het einde van de maand. Het bedrijf zegt dat het internet in het jaar 2007 gegroeid is met meer dan 50 miljoen nieuwe websites. Hiermee versloeg het 2006, het jaar waarin het vorige record van ongeveer 30 miljoen nieuwe websites gevestigd was.

De grote groei aan nieuwe websites komt niet geheel als een verrassing wanneer er gekeken wordt naar de populariteit van weblogs, welke ook meegerekend worden als een aparte website. MySpace, Live Spaces en Blogger tellen volgens Netcraft nou ongeveer 25 miljoen websites. Actieve websites, waar geparkeerde domeinen en andere websites gebasseerd op een template niet bij horen, hebben een toename ondervonden van 19 miljoen in het afgelopen jaar.

Na een aantal grote veranderingen op de servermarkt in de afgelopen zes maanden, is er op dit moment niet heel erg veel verandering meer op dit gebied. Apache heeft 1,19 procent marktaandeel verloren en kreeg daarmee een marktaandeel van 49.57 procent. Verder heeft Microsoft ook 0,08 procent op moeten geven wat het bedrijf bracht bij een marktaandeel van 35.75 procent.
Het enige bedrijf onder de vijf grootste serverbedrijven dat marktaandeel gewonnen heeft is Google, zij kreeg namelijk een 0,23 procent erbij en heeft hierdoor nou een marktaandeel van 5.51 procent. Er zijn op dit moment 8.56 miljoen websites welke gebruik maken van de serversoftware van de zoekgigant, Microsoft heeft 55.51 miljoen websites die haar software gebruiken en Apache heeft 76.95 miljoen websites.