Facebook lanceert vandaag nog een nieuwe product: een online muziekdienst. Dit zal voor veel mensen geen nieuws meer zijn omdat dit al op het programma stond van de F8 conferentie, welke vandaag plaatsvindt. Over de functionaliteiten was tot op heden echter nog niets uit de doeken gedaan.

Afgelopen nacht onthulde Ji Lee, de creative director bij Facebook, een van de belangrijkste features van de nieuwe muziekdienst. Ze Twitterde gisterenavond het volgende bericht: "De ‘Luister met je vriend’ feature in ticker is verbazingwekkend. Luister naar wat je vrienden luisteren. LIVE."

Een paar minuten later verwijderde Lee de tweet, dus wie naar deze tweet zoekt zal deze dan ook niet vinden. Twitteraar Mitchell Holder wist het Twitter-berichtje nog op tijd vast te leggen.

Dat deze functionaliteit dus in de nieuwe muziekdienst is geïntegreerd mogen we dus wellicht voor waarheid aannemen. Facebook-gebruikers kunnen met de muziekdienst zowel naar hun eigen muziek als de favoriete muziek van zijn of haar Facebook-vrienden luisteren door simpelweg op de "Listen with your friend"-button te drukken. Dit alles gebeurt in real time.

Vandaag vindt de F8 Developer Conference plaats waar Facebook een aantal nieuwe functionaliteiten aan het publiek zal presenteren. Eerder deze week wist Techzine al over een aantal van deze nieuwe features te schrijven. Zo zal Facebook vandaag vier nieuwe buttons lanceren: de Read-, Listened-, Watched- en Want-button. De precieze functionaliteit van deze knoppen zullen we nog even moeten afwachten.

Daarnaast werd bekend dat Facebook de wijze waarop het nieuwsoverzicht wordt aangeboden gaan veranderen, zodat de berichtgeving meer een persoonlijke nieuwsbaken wordt. Mensen die geregeld inloggen krijgen bijvoorbeeld in een oogopslag het meest recente nieuws te zien. Als gebruikers maar één keer in de week inloggen toont Facebook de relevantste nieuwsitems van die week.