1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Facebook heeft vandaag een nieuwe feature toegevoegd aan haar website. Via de "Listen" knop is het mogelijk om op een pagina van een muzikant direct zijn of haar muziek te beluisteren. Vooralsnog is de nieuwe knop enkel op de normale website van Facebook beschikbaar, nog niet op de mobiele versie.

Facebook heeft de nieuwe knop vandaag beschikbaar gemaakt en hem een zeer prominente plek op de website gegeven. De knop vinden we namelijk direct naast de "Like" knop terug. Wanneer men op deze knop drukt zal je direct de muziek van de artiest voorgeschoteld krijgen. Hiervoor dien je wel een van Facebook’s muziekapplicaties geïnstalleerd hebben, de meeste Nederlanders gebruiken hiervoor Spotify. Heb je nog geen Spotify of een andere muziekapp dan zal je de mogelijkheid krijgen deze te installeren wanneer je op de knop drukt.

Facebook zal de muziekapplicatie aanraden die het meest wordt gebruikt onder je vrienden. Heb je al een of meerdere muziekapplicaties geïnstalleerd dan zal Facebook de meestgebruikte toepassen. Doordat de meeste van deze muziekapplicaties zogenoemde timeline-apps zijn, zal Facebook het nummer wat je luistert in je timeline vermelden.

De nieuwe knop is dus niet te gebruiken zonder een account bij een muziekdienst.

De nieuwe feature van Facebook kan gezien worden als een directe aanval op de website Myspace. Dit sociale netwerk en tevens concurrent van Facebook probeerde zichzelf te vernieuwen als sociaal netwerk voor muziek.