1 min

Als we de Guardian mogen geloven dan krijgen vrijwel alle Britten binnenkort te maken met een internetfilter tegen porno. De vier grootste providers van het land moeten hieraan gaan meewerken. Het zal wel mogelijk worden voor de Britten om dit filter uit te schakelen, maar dit moet men dat expliciet melden bij de internetprovider, standaard zal het filter dus aan staan.

De Britse Premier David Cameron zal later vandaag dit nieuwe filter bekend gaan maken aldus de Guardian. Behalve het internetfilter zal de premier ook restricties gaan leggen op agressieve reclame uitingen en afbeeldingen op billboards.

Indien Cameron inderdaad restricties gaat leggen op deze zaken, zal er waarschijnlijk een storm aan kritiek komen. Ook de Britse internetproviders zijn tegen een internetfilter en zien dit ook als een vorm van censuur. De vraag is dan ook of het filter er daadwerkelijk gaat komen, de Britse providers zullen zich waarschijnlijk gaan verzetten en naar de rechter stappen, dit omdat er recent in de EU is afgesproken dat het internet niet gecensureerd mag worden.

De Britse premier zou voor deze maatregelen zijn oren hebben laten hangen naar de Mothers Union, een Christelijke organisatie die aanstootgevende zaken wil blokkeren om kinderen te beschermen.