Door een bug in de LinkedIn iPhone app waren alle e-mailadressen van LinkedIn-gebruikers te achterhalen, ook van de gebruikers die er voor hebben gekozen hun e-mail adres privé te houden. De bug in de iPhone-app werd ontdekt door de Nederlandse LinkedIn-gebruiker Dennis Albinus.

"Ik kwam erachter dat ik via de iPhone-app Ashton Kutcher op LinkedIn kon uitnodigen, terwijl hij had ingesteld dat dat alleen kan als je zijn e-mailadres weet", zegt Dennis Albinus.

Het probleem lag bij het versturen van uitnodigingen. Zelfs wanneer gebruikers aangeven dat ze alleen een verzoek tot contact willen ontvangen van mensen die hun e-mailadres kennen, kan men via de app toch naar iedereen een verzoek indienen. Een tweede bug zorgt er vervolgens voor dat wanneer je daarna naar de gewone website van LinkedIn gaat en je het ‘verzonden items’ gedeelte bekijkt, je daar de e-mailadressen kunt terugvinden van de personen die je een uitnodiging hebt verstuurd. Deze bug heeft Linkedin inmiddels opgelost.

Albinus claimt deze wijze de e-mailadressen van verschillende beroemdheden te hebben achterhaald, waaronder die van president Obama en Bill Gates. LinkedIn heeft inmiddels de fout bevestigd en zegt het te waarderen dat gebruikers dergelijke bugs melden.