2min

Rovio, het bedrijf achter de populaire game Angry Birds, spreidt haar vleugels verder uit. Het bedrijf gaat zich namelijk richten op opbloeiende economieën.

Dat zegt Peter Vesterbacka, een van de oprichters van de Finse game ontwikkelaar. Europa, Amerika en Azië hebben de ontwikkelaars al veroverd: het spel Angry Birds is wereldwijd inmiddels al meer dan 400 miljoen keer gedownload op de verschillende platformen. Daarom richten de ontwikkelaars zich op opkomende economieën zoals India en Zuid-Amerika.

Volgens de ontwikkelaars worden mobiele telefoons die voorzien zijn van Symbian S40 zeer goed verkocht in deze gebieden. Daarom heeft Rovio een versie van het spel Angry Birds voor dit besturingssysteem ontwikkeld.

"We zijn zeer enthousiast om Angry Birds aan de rest van wereld te introduceren", aldus Peter Vesterbacka. "In India, Afrika en andere opkomende markten kunnen we een heel nieuw publiek aansporen. We hebben al meer dan 400 miljoen op onze naam staan, hopelijk kunnen we daar samen met Nokia in de komende maanden nog eens 400 miljoen exemplaren aan toevoegen."

Gebruikers van Nokia-toestellen die van Symbian S40 zijn voorzien, zullen beschikken over een demoversie van Angry Birds. Als zij de gehel versie willen, dan kunnen zij deze downloaden in de Nokia Store.

Marco Argenti, vide-president van Rovio, ziet een gouden kans weggelegd voor Rovio. "Het gebruik van apps op Nokia-toestellen met S40 verschilt niet met andere smartphones. De Nokia Store verwerkt dagelijks tien miljoen downloads, éénderde daarvan komt voor rekening voor mobiele telefoons met S40. Begin dit jaar lag dat aandeel nog maar op 10 tot 12 procent", aldus Argenti. Hij beschouwt deze brede focus als een cruciaal onderdeel voor de toekomst van het bedrijf.

Niet alleen met de game verdient Rovio bakken met geld. Met name op het gebied van merchandise weet Rovio een aardig zakcentje te verdienen. Knuffels, T-shirts, bordspellen en nog andere Angry Birds-merchandise is al geruime tijd te koop. In augustus kondigde Rovio aan met een kookboek op de markt te komen. Er gaan zelfs geruchten de ronde dat er in de toekomst een Angry Birds film zal verschijnen op het witte doek.