2min

Na een recente actie waarbij Anonymous ruim 40 kinderporno websites offline haalde gaat de hackersgroep nu de strijd aan met een Mexicaans drugskartel. Dit doet de groep na een ontvoering van een van haar leden.

Het Mexicaanse drugskartel Los Zetas is verantwoordelijk voor de ontvoering en wordt nu door Anonymous uitgedaagd. De hackersgroep eist dat zij een van haar leden voor 5 november los laat. Doen de Los Zetas dit niet dan zal de hackersgroep de gegevens publiceren van de mensen die met hen geassocieerd zijn. Het zou hierbij gaan om de gegevens van bijvoorbeeld corrupte bedrijven maar ook medewerkers van de overheid.

Het is de eerste keer dat iemand het drugskartel uitdaagt zonder wapens. Echter moeten de Los Zetas de dreiging van Anonymous niet onderschatten. Wanneer Anonymous namelijk namen publiceert weten de vijanden van Los Zetas wie zij moeten zoeken en zullen dit dan ook zeker doen. Anonymous stelt in deze Spaans gesproken video dat het geen slimme keuze is geweest om iemand van Anonymous te pakken. Anonymous eist zijn vrijlating en stelt geen wapens te hebben maar dat het wel degelijk schade aan kan richten op andere manieren.

Los Zetas is het op een na grootste drugskartel in Mexico en wordt verantwoordelijk gehouden voor enkele duizende doden. Het kartel vecht in een bloedige strijd met andere kartels om de beste smokkelroutes naar de Verenigde Staten in handen te krijgen en te houden. De groep zou zich schuldig maken aan onder andere drugshandel, ontvoering, mishandeling, moord en omkoping. De Los Zetas werden opgericht door ex-militairen.