1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Anonymous roept naar aanleiding van verschillende arrestaties wereldwijd op tot vergeldingsacties. Dit blijkt uit een concept van een persbericht dat op internet is opgedoken. In dit persbericht uit het hackerscollectief haar ongenoegen.

Zo roept de bekende hackersgroep op tot het uitvoeren van meer hacks. Volgens Anonymous staan er voor iedere arrestant tien nieuwe leden op. Hierdoor is volgens de groep de houding die de overheden wereldwijd aannemen totaal zinloos. Daarnaast zet Anonymous grote vraagtekens bij de redenen waarvoor de leden van de hackersgroep zijn opgepakt. Anonymous zelf vergelijkt de hacks met een demonstratie bij bijvoorbeeld een gebouw of blokkade.

Volgens Anonymous zouden deze mensen enkel op zijn gekomen voor hun burgerlijke vrijheid. Regeringen en overheden zien dit echter een stuk anders een plakt de groep al snel de stempel criminelen of terroristen op. Volgens de groep verdient elke overheid die dit zegt zelf dit certificaat.

Afgelopen dinsdag werden er vier Nederlandse leden van Anonymous opgepakt die grotendeels verantwoordelijk zouden zijn voor de Nederlandse aftakking van Anonymous. De aftakking waar deze vier personen lid van zijn opereerde dan ook onder de naam AntiSecNL. Deze naam is afgeleid van de recent aangegane samenwerking tussen Anonymous en LulzSec.