Opnieuw is het Activision gelukt om het verkoooprecord van zijn voorganger te vermorzelen. In de eerste vijf dagen na de release werd er namelijk 125 miljoen dollar meer verdiend dan bij Black Ops.

Dit maakte Activision afgelopen donderdag bekend. Het is niet de eerste keer dat een spel uit de reeks een record van een voorganger verbreekt. Black Ops verbrak namelijk vorig jaar ook het record van zijn voorganger. Modern Warfare 2 bracht in 2009 na vijf dagen al 550 miljoen dollar binnen. Black Ops ging daar over heen met 100 miljoen dollar. Modern Warfare 3 gaat daar nu nog eens een keer 125 miljoen dollar overheen. In totaal heeft Modern Warfare dus al 775 miljoen dollar in het laatje gebracht van Activision.

De grootste franshice ter wereld verdiende op de eerste dag al ruim 400 miljoen dollar aan de nieuwe game. In de "resterende" vier dagen werd er nog eens bijna 400 miljoen dollar binnen gehaald. Hiermee is de lancering van Modern Warfare 3 de meest succesvolle lancering tot nu toe. Wanneer Activision echter de lijn doorzet en volgend jaar opnieuw met een nieuw deel op de proppen komt, zou dit record zo maar weer eens verbroken kunnen worden.