Er worden er nog heel wat verwacht maar de eerste is inmiddels een feit. Modern Warfare 3 heeft haar eerste record binnen. Er werden namelijk nog nooit zoveel exemplaren van een game op voorhand verscheept.

Dit nieuws weet Eric Hirshberg, CEO van Activision, te melden in het laatste ondernemingsrapport van het bedrijf. Echter werden er nog geen exacte cijfers gemeld in het rapport. Daarnaast weet Hirhberg te melden dat er dankzij een groot aantal om middernacht geopende winkels, er meer dan 1,5 miljoen mensen op de been waren om een exemplaar te kopen van de game. Ook dit is volgens de CEO van Activision een record. Het zou het grootste aantal zijn in de historie van games.

Modern Warfare 3 is de de opvolger van Call of Duty: Black Ops en stevent opnieuw af op een reeks van records. Wanneer we terugkijken zien we dat de "Call of Duty-gekte" allemaal begon rondom Modern Warfare 1. Deze game verbrak al de nodige records, maar zijn opvolger sloeg daar nog eens hard overheen in de vorm van Modern Warfare 2. Black Ops deed op haar beurt hetzelfde en het nieuwste deel lijkt dit nog eens dunnetjes over te doen. De game werd afgelopen dinsdag gelanceerd en werd wederom erg positief ontvangen.