De PlayStation Vita, de nieuwe handheld console van Sony, is vanaf 30 november in de voorverkoop te bestellen. De vroege vogels krijgen bovendien nog diverse extra’s als zij de nieuwe portable computer snel reserveren.

Gamers die op 30 november de PS Vita reserveren krijgen niet alleen de garantie dat zij als eerste de nieuwe console in handen hebben: daarnaast verstrekt Sony aan een aantal geluksvogels de PS Vita Gift Pack.

Dit pakket bestaat om te beginnen uit glanzende azuurblauwe in-ear oordopjes. Naast de onderscheidende kleur zijn de oordopjes te herkennen aan het witte PlayStation logo dat op beide oortjes is gedrukt. Tevens krijgen gamers toegang tot exclusieve content en krijgen zij 5 euro korting op een van de volgende vier spellen: Little Deviants, Super Stardust Delta, Hustle Kings en Escape Plan. Om het pakket compleet te maken krijgen zij ook een PS Vita T-shirt, zonnebril, trainers, tas, portemonnee, toegang tot het spel Frobisher Says! en een exclusieve PS Vita avatar voor het PlayStation Netwerk (PSN).

Gamers moeten er wel als de kippen bijzijn. Reserveren is vanaf 30 november mogelijk bij een van de winkels die meedoet aan deze actie. Welke dat zijn heeft Sony nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is deze actie slechts een korte termijn van kracht. Wederom geeft Sony geen verdere informatie hierover. Sommige bronnen melden dat een aanbetaling van 29,99 euro is vereist, maar daar zegt de PlayStation Blog niets over.

De PS Vita is vanaf 22 februari volgend jaar verkrijgbaar in de winkels. Sony brengt twee verschillende modellen uit. Het WiFi-model kost 249 euro. Als je naast WiFi ook 3G wil, zul je 299 euro moeten neerleggen.