Google heeft de blacklist filter van de zoekmachine verder uitgebreid. Diverse websites die de verspreiding van illegale content promoten zijn toegevoegd aan de blacklist. Wie nu een zoekopdracht als The Pirate Bay wil uitvoeren, zal de zoekterm volledig moeten invullen om de eerste zoekresultaten te zien. Google Instant werkt niet langer voor deze websites.

Wie op Google een zoekterm invoert, ziet dat Google deze automatisch aanvult met de meest gebruikte zoektermen. Op de achtergrond worden dan ook meteen de eerste zoekresultaten geladen, nog voordat je op enter of de zoekknop hebt gedrukt. Dit noemt het internetbedrijf ook wel Google Instant.

Maar wie de naam van enkele illegale downloadsites invoert, zal geen gebruik kunnen maken van Google Instant. Om de eerste zoekresultaten in beeld te krijgen zal de gebruiker eerst de volledige zoekterm moeten invoeren en op de entertoets moeten drukken. Dat komt omdat Google de namen van deze downloadsites aan een blacklist filter heeft toegevoegd.

De website TorrentFreak.com zegt dat Google haar blacklist heeft aangevuld met de zoektermen The Pirate Bay, IsoHunt, btjunkie, kickasstorrents en torrentreactor. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de filter nog niet helemaal goed werkt. Wie "The Pirate Bay" als zoekterm invoert merkt dat de auto-aanvuloptie inderdaad niet werkt. Als je het lidwoord "The" weglaat, doet Google Instant wel gewoon zijn werk.

De filter werkt dus nog niet helemaal naar behoren maar Google zal deze waarschijnlijk binnenkort verder verbeteren en ook Pirate Bay eraan toevoegen, zonder The.