Spelers van de racesimulator Gran Turismo 5 mogen zich weer op gaan maken voor nieuwe downloadbare content (DLC). Sony zal vandaag details vrijgeven voor de nieuwe update en DLC die gepland staat voor volgende week.

Naast update 2.02 kunnen de spelers dus ook een nieuwe DLC-pakket verwachten. De update naar 2.02 zal verschillende problemen oplossen en verbeteringen aanbrengen in het menu en in de gameplay. De update zal gratis verspreid worden, het DLC-pakket gaat echter 3,99 euro kosten. Hier krijg je echter wel een aantal nieuwe wagens voor terug waarmee je vervolgens weer de circuits van bijvoorbeeld Leguna Seca en Hockenheim onveilig kan gaan maken op zoek naar nog betere rondetijden.

In het pakket zal je een viertal nieuwe wagens vinden in de vorm van de 2011 versie van de Mini Cooper S, de 2010 Volkswagen Golf VI R, de 2010 Volkswagen Scirocco R en als laatste de nieuwe en verbeterde 2012 versie van de Nissan GT-R Black Edition R35. Daarnaast ontvangen alle spelers die in het verleden ooit een DLC-pakket voor Gran Turismo 5 hebben aangeschafd vijf vouchers waarmee je vijf wagens naar keuze er weer als nieuw uit kunt laten zien. Deze vouchers noemt Sony dan ook New Car Refresh kaarten. Daarnaast ontvangen de spelers ook een Gran Turismo Racing Kart 125 SP.

Zowel de update naar 2.02 en het DLC-pakket staan gepland voor 21 december.