Facebook is had last van een virus dat maar liefst 45.000 logingegevens heeft buitgemaakt van Europese gebruikers. Volgens Seculer, de ontdekker van het virus, verspreidt het virus genaamd Ramnit zich via vrienden van de gedupeerde en stal het de logingegevens.

Het beveiligingsbedrijf Seculer ontdekte een command-and-controlserver waarop gegevens stonden van 45.000 Facebookgebruikers. Het grootste deel van de accounts behoort tot gebruikers uit Groot-Brittannië en Frankrijk. In een reactie laat Facebook weten dat het gevaar van het virus inmiddels is geweken en dat gedupeerde geholpen worden bij het herstellen van hun account. Seculer verwacht dat criminelen die het virus Ramnit hebben ontworpen de gestolen logingegevens gebruiken om in te loggen op de Facebookaccounts om vanuit daar malafide links door te sturen naar de vrienden van gebruiker. Hiermee wordt het bereik van de malwarebesmetting eenvoudig vergroot. Volgens Facebook klopt deze bewering niet. "Tot op heden heeft Facebook nog niet geconstateerd dat het virus zich via Facebook verspreidt, maar we hebben het virus wel toegevoegd aan onze huidige anitivurs-bescherming om geïnfecteerde gebruikers te helpen met het beveiligen van hun computer", aldus Fred Wolens van Facebook.

Naast het verzamelen van logingegevens meldt Seculer dat de criminelen proberen binnen te komen bij webgebaseerde bedrijfsnetwerken. Hierbij maken ze gebruik van de buitgemaakte wachtwoorden. Vaak komt het voor dat gebruikers voor verschillende diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken. Volgens de oprichter van Seculer Aviv Raff komt het steeds vaker voor dat sociale netwerken onderhevig zijn aan virussen. Facebook adviseert zijn gebruikers om nooit te klikken op vreemde linkjes en om verdachte activiteiten te rapporteren op Facebook.