1 min

Netflix heeft de eerst voet aan de grond gezet in Europa. Het bedrijf biedt vanaf vandaag hun diensten aan in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. Netflix kan gezien worden als de Spotify van films en tv-series.

Uit de online videotheek van Netflix kan onbeperkt films, series en televisie programma’s worden bekeken voor een vast bedrag per maand. Netflix biedt haar diensten nu aan voor 6 of 7 Britse pond wat neer komt op ongeveer 10 euro per maand. Netflix bestaat al jaren maar was enkel actief in Noord- en Zuid-Amerika. Er gingen al langer geruchten dat Netflix het water over zou komen en ook in Europa van start wilde gaan.

Nu de eerste stappen zijn gezet en de infrastructuur langzaamaan wordt opgezet in Europa kunnen andere landen straks snel gaan volgen en kan Netflix Europa gaan veroveren. Wanneer Nederland of andere landen aan de beurt zijn is nog onduidelijk. Vorig jaar verschenen al wel vacatures waarin mensen werden gevraagd die onder meer de Nederlandse taal beheerste. Iets wat we kunnen zien als een goed teken.

Er is al wel wat concurrentie voor Netflix in Nederland. Zo biedt Pathé sinds vorige maand Pathé Thuis. Ook Videoland en MovieMax hebben al langer online verhuurdiensten maar geen van deze partijen kent een abonnementsmodel zoals Netflix.