Na lange tijden van geruchten over een eventuele uitbreiding van Netflix is het nu officieel; Netflix maakt nog dit jaar zijn opwachting in Nederland. Netflix is een dienst waarbij gebruikers onbeperkt films en series kunnen streamen tegen een vast tarief. Over België wordt momenteel niet gesproken.

Geruchten over de komst van Netflix deden al lange tijd de ronde, maar daaraan zal nu een einde komen. Althans, waar het Nederland betreft. Over België maakt Netflix niets bekend gemaakt, maar nu de uitbreiding in Europa van start is gegaan lijkt dat een kwestie van tijd.

Er is ondanks de bevestiging ook nog veel onduidelijk. We weten bijvoorbeeld niet wat de maandelijkse kosten bedragen en of het aanbod van media hetzelfde zal zijn als in de Verenigde Staten. Dat laatste lijkt echter ondenkbaar, gezien de moeilijke situatie rondom auteursrechten in Europa. Netflix spreekt zelf van "een breed aanbod aan tv-series en films".

Netflix bestaat sinds 2007 en heeft vandaag de dag in 40 landen 36 miljoen abonnees. Naast het verspreiden van films heeft Netflix tegenwoordig ook zelf series zoals House of cards en Arrested Development in productie.