1 min

WhatsApp is is tijdelijk verdwenen uit de iOS App Store. De applicatie werd afgelopen vrijdag uit de App Store gehaald en is nog niet teruggeplaatst door het bedrijf achter de populaire applicatie.

WhatsApp was vorige week twee keer negatief in het nieuws nadat er grote lekken waren gevonden. Het ligt in de lijn der verwachting dat de applicatie daarom uit de App Store is verwijderd. Via Twitter hebben de makers inmiddels laten weten dat zij een nieuwe versie bij Apple hebben ingediend en zij nu nog wachten op de goedkeuring van Apple.

Zo was het in de laatste versie van WhatsApp mogelijk om de status van een andere gebruiker aan te passen. Hiervoor zou enkel het telefoonnummer van de gebruiker nodig zijn en een nieuwe statustekst. Echter zal die lek niet de reden zijn dat de applicatie uit de App Store is gehaald. Deze lek bevindt zich namelijk aan de serverkant van WhatsApp en niet in de mobiele apps. Wellicht heeft de hacker die de lek naar buiten bracht gedreigd nog meer lekken openbaar te maken.

Zodra Apple de applicatie heeft goedgekeurd, zal deze weer in de App Store verschijnen. Wanneer dit zal zijn is nog onbekend en moeilijk te voorspellen.