Afgelopen weekend is Zappos.com gehackt waarbij 24 miljoen accounts zijn geplunderd. In de database van de website die eigendom is van Amazon zijn privégegevens zoals namen, mail- en huisadressen, wachtwoorden en de laatste vier creditcardnummers buitgemaakt.

De gehackte website is tijdelijk offline gehaald voor buitenlands verkeer. De website verzekerd dat gevoelige gegevens zoals volledige creditcardnummers niet zijn buitgemaakt. Deze staan opgeslagen in een aparte database. De wachtwoorden van de klanten zijn versleuteld volgens het bedrijf. Deze kunnen worden gewijzigd op de website.

Opmerkelijk genoeg is de website niet te benaderen van buiten de Verenigde Staten. Wanner de website bezocht wordt stuit de klant op de melding: "We are so sorry – we are currently not accepting international traffic. If you have any questions please email us".

Zappos.com is in 2009 overgenomen door Amazon voor een bedrag van bijna 1 miljard doller. Het bedrijf richt zich momenteel volledig op het informeren van klanten. Dit doen zij uitsluitend via de mail en hebben het telefoonnetwerk afgesloten in verband met overbelasting. Inmiddels heeft het bedrijf de politie ingeschakeld om de inbraak te onderzoeken.