Het gaat goed met de verkoopcijfers van de PlayStation 3. In een jaar tijd steeg de verkoop van Sony’s populaire gamingconsole met 7,5 procent. Daarmee was de PS3 het best verkopende gaming console in België, Nederland en Luxemburg (Benelux).

Dat meldt Sony Entertainment Europe in een persbericht. Niet alleen gingen er het afgelopen jaar meer PS3-consoles over de toonbank, tevens de softwareverkopen stegen met 8,5 procent ten opzichte van 2010 in de Benelux. De PlayStation Portable (PSP) deed het volgens Sony ook erg goed, maar kon dit niet onderbouwen met verkoopcijfers.

Wereldwijd doet Sony ook goede zaken. In november deelde het technologieconcern de verkoopcijfers mede. Alles bij elkaar opgeteld heeft Sony 56 miljoen exemplaren van de PS3 verkocht. Met dit resultaat zit het Japanse technologiebedrijf op de hielen van zijn grootste concurrent: de Xbox 360 van Micosoft. Volgens het Amerikaanse computer- en softwarebedrijf zijn er wereldwijd meer dan 57,3 miljoen exemplaren verkocht. Daar staat tegenover dat de PS3 pas een jaar later op de markt verscheen dan de Xbox 360.

Recentelijk beweerde Microsoft nog dat er wereldwijd meer dan 66 miljoen Xbox 360 consoles zijn verkocht. Niet alleen vanwege het feit dat Microsoft deze uitspraak in een reclamespotje deed, maar ook omdat dit gigantische aantal zo kort op de aankondiging van de officiële cijfers komt, is het zeer waarschijnlijk dat Microsoft enigszins overdrijft.