1 min

Sony heeft aangegeven wereldwijd 70 miljoen PlayStation 3-consoles verkocht te hebben. Dit is ongeveer gelijk aan de verkopen van de Xbox 360 van Microsoft.

Sony lanceerde de PlayStation 3 in 2006, bijna een jaar later dan dat Microsoft de Xbox 360 lanceerde. Toch heeft het Japanse bedrijf nog een inhaalslag weten te maken. Overigens denkt Microsoft in het eerste kwartaal van 2013 pas de mijlpaal van 70 miljoen verkochte consoles te behalen.

De PlayStation 3 had volgens velen een teleurstellende start. Niet alleen omdat de console een jaar later dan de Xbox 360 uitkwam, maar ook vanwege de hoge prijs van het apparaat, de afwezigheid van kwalitatief goede spellen en een gemiddelde online-ervaring.

Sony heeft door de jaren heen na de lancering flink aan de weg getimmerd en nu blijkt dat dit met succes was. Toch is er niet alleen maar goed nieuws voor Sony, want uit Japanse verkoopcijfers van afgelopen week, blijkt dat per 47 Nintendo 3DS-handhelds, slechts één PlayStation Vita over de toonbank gaat.