1 min Applications

DICE probeert iets nieuws in strijd tegen cheaters

DICE gaat het over een andere boeg gooien in de strijd tegen cheaters. De ontwikkelaar heeft namelijk een zogenaamde "anti-cheat administrator" in het leven geroepen die valsspelers moet opsporen en verbannen.

DICE probeert iets nieuws in strijd tegen cheatersDICE komt met deze speciale administrator functie om het valsspelen zoveel mogelijk de kop in te drukken. De ontwikkelaar van enkele populaire shooters voert al langere tijd een strijd tegen valsspelers en is deze groep spelers inmiddels, net als de community, goed zat. Ontwikkelaar DICE vond het daarom hoog tijd om eens iets nieuws te proberen. De "anti-cheat administrator" is daar nu het gevolg van.

De "anti-cheat administrator" is door DICE aangenomen om enkel en alleen op zoek te gaan naar cheaters en deze te verbannen van de gameservers. De vraag is nog even hoeveel van deze administrators zijn aangesteld door DICE. Verschillende websites verwachten dat de focus voornamelijk zal liggen op het pc-platform maar dat DICE uiteindelijk de consoles niet links zal laten liggen.

Het is vooralsnog onduidelijk over welke rechten deze administrator zal beschikken maar het gerucht gaat dat alle resources van DICE beschikbaar worden gesteld. Waarmee valsspelen in Battlefield 3 tot het verleden behoort.

Bron:Fudzilla