1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de toekomst zal ontwikkelaar DICE ook de mogelijkheid gaan bieden om zelf servers op te zetten op consoles. Dit heeft de CEO van het bedrijf bekendgemaakt.

Dit deed de CEO, Karl-Magnus Troedsson, op een evenement van Electronic Arts. Troedsson liet weten dat ook spelers op de PlayStation 3 en de Xbox 360 de mogelijkheid moeten hebben om hun eigen servers aan te passen en te beheren zoals zij dat willen. Vooralsnog is deze optie enkel beschikbaar op de PC maar dit zal dus gaan veranderen in de toekomst. Dit zou de eerste keer zijn dat deze mogelijkheid naar de consoles komt. Ontwikkelaar DICE is dan ook zeer enthousiast over de plannen.

Door het gebruik van eigen servers kunnen de beheerders verschillende dingen zelf in de hand houden. Bijvoorbeeld welke mappen er gespeeld worden of welke multiplayer-modus er wordt gespeeld. De ervaring dient te zeggen dat spelers altijd erg blij zijn met servers waarbij bijvoorbeeld alleen de map "Sienne crossing" voorbij komt in de mode "Rush". Wanneer de nieuwe feature precies naar de consoles komt is nog niet bekendgemaakt door de ontwikkelaar.

Uiteindelijk verlaagt DICE ook de eigen kosten doordat het niet langer zelf alle servers voor de consoles moet hosten.