Werknemers DICE moeite met accepteren succes

De werknemers van de ontwikkelstudio DICE, voornamelijk bekend van de Battlefield-games, hebben het niet makkelijk. Zij schamen zich voor het succes van sommige games die nota bene van de studio zelf afkomstig zijn. Het gaat voornamelijk om Battlefield: Bad company 2.

Werknemers DICE moeite met accepteren succesDit heeft uitvoerend producent van DICE, Patrick Bach, laten weten in een interview met de Wall Street Journal. Volgens Bach hebben hij en zijn collega’s namelijk moeite om een project af te sluiten en tevreden te zijn met het afgeleverde werk. Bach stelt dat te veel van zijn collega’s namelijk denken dat zij zoveel meer hadden kunnen doen als ze bijvoorbeeld nog een week de tijd hadden gehad. Echter kijken zij dan ook niet naar het ontzettend goede resultaat wat zij al op de plank hebben gezet.

Zelf heeft Bach er ook last van, stelt hij in het interview. Hij zou zichzelf zo schamen dat hij soms niet eens de game op durft te starten. Simpelweg omdat hij te veel dingen ziet in de game die volgens eigen zeggen beter hadden gekund. Volgens het interview richt DICE zich in Battlefield 3 meer op de belangrijke dingen dan op de kleine details die de gemiddelde speler niet opmerkt. Wanneer je al een voorproefje van de game wilt is de beta-versie te downloaden op je PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Om mee te doen aan de beta is geen code, invite of ander speciale handeling nodig. Enkel het bestand binnenhalen is genoeg om mee te kunnen doen aan de actie.

Bron:Gamersnet