1 min

Microsoft is begonnen met het testen van haar nieuwste Officepakket, ook wel beter bekend onder codenaam ‘Office 15’. Het computer- en softwarebedrijf hoopt de bèta-versie van het pakket tegen de zomer voor iedereen beschikbaar te kunnen stellen.

Dat meldt Microsoft op haar officiële Officeblog. Slechts een klein, select groepje gebruikers mag Office 15 testen. Om ervoor te zorgen dat zij niets naar buiten brengen over het nieuwe softwarepakket, hebben zij een zogeheten ‘non-disclosure agreement’ (niet-onhullingsovereenkomst) moeten tekenen. De Technical Preview beschikt over de volledige functionaliteit. Microsoft wil dat de testers het nieuwe softwarepakket onder de loep nemen en feedback geven over het product, zodat het nog enkele wijzigingen kan aanbrengen alvorens het pakket aan het grote publiek te presenteren.

Microsoft zegt dat het nog niet al te veel informatie kan geven over Office 15, maar belooft dat dit "de meest ambitieuze onderneming van de Office-divisie" is waarmee gebruikers "slimmer en sneller dan ooit tevoren" met elkaar kunnen communiceren. "Met Office 15 zullen we tegelijkertijd een update uitvoeren voor onze clouddiensten, servers en PC- en mobiele clients voor Office, Office 365, Exchange, Sharepoint, Lync, Project en Visio", aldus de blog.

Zoals gezegd zullen wij nog even moeten wachten voordat we de eerste beelden en functionaliteiten van Office 15 te zien zullen krijgen. Microsoft zegt dat het deze zomer een publieke bèta-versie zal lanceren. Tevens zal het dan meer kunnen vertellen over de lancering van het nieuwe softwarepakket.