Microsoft heeft gisteren een nieuw weblog geopend, het zogenaamde Office Next-blog. Het lijkt erop dat een bèta van Office 2013 voor de deur staat.

Er bestaat al een Office-blog waarop wordt geschreven over eerdere Office-versies en updates voor die versies. Naast het Office Next-blog heeft Microsoft nu een Office News-portaal geopend waarin de content van de twee blogs samengevoegd wordt.

Het lijkt erop dat Microsoft met het Office Next-blog de denkwijze achter nieuwe features en veranderingen van de volgende Office gaat uitleggen. Ook zal het bedrijf uit Redmond ongetwijfeld diep ingaan op de functionaliteit van de nieuwe functies en overige veranderingen, net zoals het deed met het Building Windows 8-blog.

Dat blog is overigens een groot succes geworden, omdat het bedrijf op dat blog goed uit heeft gelegd waarom het enkele controversiële beslissingen in Windows 8 heeft genomen, zoals het verwijderen van de Startknop.

De verwachting is dat Microsoft aanstaande maandag de volgende Office-versie zal onthullen en mogelijk zelfs dan al een bètaversie zal lanceren. Van Office 2013, of Office 15 zoals het product intern heet, is al enige tijd een Technical Preview uit voor geselecteerde testers.