1 min

Vandaag heeft Microsoft weer wat meer over de toekomst van Windows bekendgemaakt. Het ging met name over Office 15. Deze versie van Office 15 zal, net als Windows 8, gebruik maken van de Metro-interface die Microsoft de komende jaren zal gaan voeren.

De softwaregigant demonstreerde onder anderen de b√®taversies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. De software draaide op de ARM-versie van Windows 8. Hoewel Office 15 gebaseerd is op de Metro-interface, blijken de applicaties niet te draaien binnen Metro zelf, ze vallen terug op de desktop-interface waar ook andere programma’s veelal gebruik van zullen maken. Desalniettemin is het opvallend te noemen dat Microsoft zichzelf niet beperkt tot de interface waar het bedrijf zo op in zet.

In ieder geval lijkt het er op dat de Ribbon-interface die Microsoft introduceerde met Office 12 deels het veld heeft moeten ruimen. De Ribbon-interface is standaard overigens wel aanwezig maar dient uitgeklapt te worden voor gebruik. De komst van de Metro-interface zorgt voor meer witruimte, minder lijnen en een betere focus op de content.