1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het lijkt erop dat RTL Nederland een nieuwe weg in is geslagen, die een stuk commerciëler is en minder positief zal worden ontvangen door de kijker van het populaire televisieprogramma Voetbal International. RTL heeft namelijk opnieuw het besluit genomen dat alle videofragmenten van Voetbal International verwijderd moeten worden van Youtube en er alleen nog fragmenten online mogen komen via RTL XL.

RTL Nederland gaat de video’s op Youtube van het voetbalprogramma Voetbal International drastisch aan banden leggen. Eerder claimde RTL Nederland de video’s al, zodat de video’s weliswaar gratis te bekijken waren, maar alle reclame om de video’s heen ging rechtstreeks in de zakken van RTL. Nu is het echter de bedoeling dat alle VI video’s verdwijnen van Youtube en voortaan alleen via RTL XL beschikbaar komen.

Door de video’s alleen op RTL XL aan te bieden heeft RTL de macht welke fragmenten er wel en niet online komen, kan het de advertenties rond deze video’s nog beter verkopen en zou het zelfs geld kunnen vragen voor het terugkijken van fragmenten van Voetbal International.

Twee jaar geleden maakte RTL hetzelfde besluit toen moesten na het WK ineens alle video’s van VI Oranje van het internet verdwijnen. Er ontstond toen een storm van kritiek op RTL omdat internetters zelf willen bepalen welke video fragmenten ze online zetten en willen terugkijken.