Google introduceert Chrome voor Android

We hebben er maar liefst ruim drie jaar op moeten wachten en gisteren is hij dan eindelijk geïntroduceerd: Google Chrome voor Android. Deze webbrowser, momenteel nog een bètaversie, is wel alleen geschikt voor smartphones en tablets die draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Google introduceert Chrome voor AndroidVolgens Google richt de mobiele versie van de populaire webbrowser zich op snelheid en eenvoud. Als je een website geregeld bezoekt en je typt de eerste letter in op de werkbalk, dan vult Chrome de website automatisch aan, wat het nodige typewerk scheelt. Tevens laadt de webbrowser de pagina op de achtergrond.

Daarnaast is de browser te synchroniseren met je versie op je computer. Dat betekent dat je niet al je favorieten opnieuw hoeft in te voeren waardoor je dus direct aan de slag kunt. Tevens heeft Google een zoomfunctie ingebouwd in de mobiele versie van de webbrowser. Als er een aantal links naast of onder elkaar staan, zoomt Chrome automatisch in op deze links zodat je altijd op de juiste verwijzing klikt. Hiermee wil Google het gebruiksgemak vergroten. Ten slotte is het mogelijk om anoniem op internet te surfen dankzij de incognito modus, een functie die we ook bijvoorbeeld bij de Galaxy Tab 10.1 kennen.

Hier in Nederland zullen we nog even geduld moeten hebben totdat de browser beschikbaar is. Google heeft Chrome voor Android niet wereldwijd uitgerold bij de presentatie. Naar verwachting zal de beta van Chrome voor Android later deze week ook voor ons beschikbaar zijn.

Bron:Google Blog